Истанбул

3 НОЋЕЊА / 6 ДАНА / АУТОБУСОМ

Истанбул је једини град на свету који се налази на два континента. У укупној светској историји заузима јако важно место. Довољно је рећи да је био престоница три велика царства: Византије, Римског и Отоманског царства. Ретко који град на свету је своје име мењао толико пута. Штавише, вероватно никада није имао само једно име које је поштовао цео свет. Тако је и данас. Иако је званично име града Истанбул у многим језицима град се и данас званично зове другачије (Константинополис, Цариград, Болис, Кушта). Истанбулске знаменитости је тешко набројати а да се не направи неки пропуст. Баш зато, ово је град који вас привлачи да му се увек и изнова враћате а да Вам свака посета буде јединствена и другачија од претходне.

Програм путовања:

БЕОГРАД

Полазак из Београда око 14х са главне аутобуске станице БАС, центар Београда, улаз из Карађорђеве улице преко пута хотела Мр. Пресидент (тачно време биће познато најкасније дан пред путовање - организатор шаље обавештење свим путницима са свим детаљима поласка, уколико не добијете обавештење дан пред путовање, најкасније до 14х, обавезно контактирајте агенцију). Вожња кроз Србију, Бугарску и Турску са краћим успутним задржавањима ради одмора

ИСТАНБУЛ – ЏАМИЈА СУЛЕЈМАНИЈА (факултативно)

Долазак у Истанбул у преподневним часовима. Панорамско разгледање града аутобусом уз пратњу стручног локалног водича / старог језгра Истанбула: Златни рог, Галата мост, обилазак модерних квартова Истанбула - Таксим и Бејолу. Смештај у хотел око 15х. Слободно време. Факултативна посета и обилазак џамије Сулејманија – лепотице Истанбула. Друга је по величини џамија у Истанбулу. Ова величанствена грађевина је дело најпознатијег архитекте из Османског доба - Мимар Синана. Саграђена је по наредби Султана Сулејмана Величанственог. Сулејманија је у народу позната и под називом џамија која никада неће бити срушена. Овај наслов наглашава изузетно јаку структуру грађевине која је од изградње доживела више од стотину земљотреса, а да на њеним зидовима се нису појавиле ни најмање пукотине. Према историчарима, на изградњу комплекса утрошено је око 3200 килограма злата. У њој је маузолеј османлијског султана Сулејмана Величанственог као и његове жене Хасеки султан, познатије као Хурем. Након обиласка, слободно време. Ноћење.

ИСТАНБУЛ – УПОЗНАЈТЕ АЗИЈУ (факултативно)

Доручак. Слободно време или факултативни излет Упознајте Азију. Излет почиње одласком на видиковац Чамлиџа и прелеп поглед на Европску страну Истанбула. Наставља се даље према Ускудару, старом Азијском насељу. Шетња обалом до Девојачке куле. Фотографисање једног од симбола града и прилика да се чује митолошка прича везана за овај локалитет. Затим следи одлазак до трга Кадикоy. Слободно времене за упознавање са чаршијом и уским испреплетаним улицима. На крају излета одалзак до Багдад улице, најпознатије пешачке и трговачке улице на овој страни града. Повратак у хотел. Слободно време. Ноћење.

ИСТАНБУЛ – КРСТАРЕЊЕ БОСФОРОМ И ПОСЕТА ВАСЕЉЕНСКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ (факултативно) – ДОЛМАБАХЧЕ ПАЛАТА (факултативно) – ТУРСКО ВЕЧЕ (факултативно)

Доручак. Слободно време или одлазак на факултативно дневно крстарење Босфором уз разгледање града: Златни Рог - најлепши део Истанбула, Галата мост и Галата кула, Џамија Селимија, Долмабахче палата, Бешикташ - кварт града са стадионом истоименог фудбалског клуба, Ортокој кварт, Руменли хисар - чувена византијска тврђава, Једи куле (седам кула), Девојачка кула, Јилдиз палата... Након крстарења, одлазак у кварт града Фенер и посета Васељенској патријаршији. Могућност организовања и факултатвног обиласка Долмабахче палате, последње седиште султана. Слободно време. Увече факултативно одлазак у национални ресторан на вечеру са програмом /трбушни плес/. Ноћење.

ИСТАНБУЛ – ПЕШАЧКА ТУРА И ОБИЛАЗАК ЛОКАЛИТЕТА Хиподром, Плава Џамија, Аја Софија, двориште Топкапи палате (факултативно) 

Доручак. Одјава из хотела и паковање ствари до 9х. Слободно време или факултативно одлазак на пешачку туру и обилазак некох од многобројних музеја Истанбула / Топкапи, Аја Софија, Плава џамија, Хиподром/.  Обилазак Плаве Џамије (једне од три највеће и најлепше џамије у исламском свету), Свете Софије (некада највеће православне цркве на свету, па џамије, музеја и опет џамије од 2020. године, старе скоро 1500 година), дворишта Топкапи палате (велелепне султанске палате, где је живела већина турских султана са ризницом драгуља, дијаманата, злата и осталих поклона које су султани добијали од својих вазала и поданика) – индивидуално улазак у палату, Римски Хиподром (огромног платоа, где су се за време старог Рима одржавале трке двоколица). Слободно време до поласка за Србију. Полазак у поподневним часовима. Ноћна вожња кроз Бугарску са краћим успутним задржавањима ради одмора.

БЕОГРАД

Долазак у Београд на место поласка у преподневним часовима – зависно од услова на путу и задржавања на граничним прелазима.  Крај програма.

ТЕРМИН ПУТОВАЊА ХОТЕЛ ЦЕНА АРАНЖМАНА СПЕЦИЈАЛНА ЦЕНА

02.03.-07.03.2022.
ХОТЕЛ 3 *

ХОТЕЛ 4 *
109 €

139 €
99 € ДО 20.02

115 € ДО 20.02

30.03.-04.04.2022.
ХОТЕЛ 3 *

ХОТЕЛ 4 *
109 €

139 €
99 € ДО 20.02

115 € ДО 20.02

*УПЛАТА ПО СПЕЦИЈАЛНОЈ ЦЕНИ ВАЖИ ДО НАЗНАЧЕНОГ ДАТУМА У ТАБЕЛИ
*ДЕВИЗНИ ДЕО ИЗ ТАБЕЛЕ СЕ ПЛАЋА У ДИНАРСКОЈ ПРОТИВВРЕДНОСТИ ПО СРЕДЊЕМ КУРСУ НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ НА ДАН УПЛАТЕ
*доплата за 1/1 собу 60 евра (искључиво на упит)
*доплата за додатно седиште у аутобусу 50 евра (искључиво на упит)
*дете до 12 година у пратњи две одрасле особе (на помоћном лежају) остварује попуст 10 евра на цену аранжмана
*дете до 6 година (у заједничком лежају) остварује попуст 40% на цену аранжмана
*не постоји могућност умањења за сопствени превоз

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА

 • превоз аутобусом туристичке класе (од 16 – 87 места) просечне удобности на наведеној релацији / места се одређују према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању
 • смештај у хотелу 3* или 4* (по локалној категоризацији) у 1/2 и 1/2+1 (трећи кревет је помоћни лежај мањих димензија – искључиво на упит) собама на бази 3 ноћења са доручком (шведски сто – самопослуживање)
 • панорамско разгледање Истанбула у пратњи водича
 • услуге туристичког водича / пратиоца током путовања
 • трошкове огранизације путовања

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА

 • путно здравствено осигурање (до 17 год – 380 дин, од 18 до 70 год – 760 дин, од 71 до 83 год – 1520 дин) са осигураном сумом до 12000 евра, доплата 50% од цене осигурања за осигурање од ЦОВИД-19 ПУТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ СЕ ПРЕПОРУЧУЈЕ ЗА ПУТОВАЊЕ У ИНОСТРАНСТВО РАДИ ВАШЕ СИГУРНОСТИ
 • индивидуалне трошкове – непоменуте услуге
 • факултативне излете
 • трансфер из ЗРЕЊАНИНА – доплата 2500 дин / минимум 4 путника,  трансфер из НОВОГ САДА – доплата 2000 дин / минимум 4 путника, трансфер из ВРШЦА – доплата 2500 динара / минимум 8 путника

НАЧИНА ПЛАЋАЊА

 • 30% приликом резервације, остатак исплаћено најкасније 7 дана пред путовање 
 • платним картицама ВИСА, ДИНА, МАЕСТРО, МАСТЕР ЦАРД
 • на рате чековима без камате, 40% аванс, последња рата 2 месеца након путовања 
 • putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate

ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ (минимум 25 паx за реализацију)

 • ТУРСКО ВЕЧЕ СА ВЕЧЕРОМ И 2 ПИЋА 30 евра
  ПЕШАЧКА ТУРА И ОБИЛАЗАК ЛОКАЛИТЕТА (ДВОРИШТЕ ТОПКАПИ, ПЛАВА ЏАМИЈА, АЈА СОФИЈА) 25 евра – улазница за Топкапи се купује индивидуално на лицу места
 • КРСТАРЕЊЕ БОСФОРОМ СА ОБИЛАСКОМ ВАСЕЉЕНСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ 20 евра
 • ДОЛМАБАХЧЕ ПАЛАТА 30 евра
 • ЏАМИЈА СУЛЕЈМАНИЈА 10 евра
 • УПОЗНАЈТЕ АЗИЈУ 30 евра

НАПОМЕНА

Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се углавном састоји од трошкова резервације, превоза, паркинга, водича, улазница, организације… Цене излета подложне су променама у случају недовољног броја пријављених путника или у случају промена цена улазница на локалитетима. Агенција не сноси одговорност промене цене улазница на локалитетима у односу на дан изласка програма. У случају недовољног броја путника, организатор излета задржава право понудити кориговане, више цене у односу на заинтересовани број путника које исти нису у обавези да прихвате. Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности. Извршилац услуга на одредишту је инопартнер.

ОПИС СМЕШТАЈА - описи смештајних објеката су информативног карактера

Хотел 3* Налази се у старом историјском језгру (Лалели, Аксарај…), у трговачкој и туристичкој зони, у близини Капали чаршије. Хотел има аперитив бар, ресторан… Собе су 1/2  и 1/2 + 1 (трећи кревет је помоћни лежај мањих димензија – искључиво на упит) са ТWЦ, ТВ, телефоном, мини баром… ТАЧАН НАЗИВ ХОТЕЛА БИЋЕ ПОЗНАТ НАЈКАСНИЈЕ 7 ДАНА ПРЕД ПУТОВАЊЕ.

Хотел 4* Налази се у старом историјском језгру (Лалели, Аксарај…), у трговачкој и туристичкој зони, у близини Капали чаршије. Хотел има аперитив бар, ресторан… Собе су 1/2  и 1/2 + 1 (трећи кревет је помоћни лежај мањих димензија – искључиво на упит) са ТWЦ, ТВ, телефоном, мини баром… ТАЧАН НАЗИВ ХОТЕЛА БИЋЕ ПОЗНАТ НАЈКАСНИЈЕ 7 ДАНА ПРЕД ПУТОВАЊЕ.

Више информација за улазак у Турску

НАПОМЕНА: Пртљаг путника сме да садржи искључиво поклоне и ствари за личну употребу!

За путнике који поседују црвени биометријски пасош Републике Србије, за улазак у Републику Турску, пасош треба да важи минимум 6 месеци од дана повратка са путовања.

МОЛИМО ВАС ДА СЕ ПРЕ ЗАКЉУЧЕЊА УГОВОРА О ПУТОВАЊУ УПОЗНАТЕ СА ПРОГРАМОМ ПУТОВАЊА И ПОСЕБНИМ НАПОМЕНАМА КОЈЕ СУ САСТАВНИ ДЕО ПРОГРАМА ПУТОВАЊА, КАО И ОПШТИМ УСЛОВИМА ПУТОВАЊА АГЕНЦИЈЕ ТРАВЕЛИНО

ПРЕМА ЗАКОНУ О ТУРИЗМУ ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ИМА ПРОПИСАНУ ПОЛИСУ ОСИГУРАЊА БРОЈ 470000049539 ОД 01.10.2021. ГОДИНЕ – РОК ВАЖЕЊА 01.10.2022. ГОДИНЕ, ПОЛИСА ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ А.Д.О, У ВИСИНИ ОД 30.000 ЕВРА ЗА СЛУЧАЈ ИНСОЛВЕНТНОСТИ ОРГАНИЗАТОРА ПУТОВАЊА И ЗА СЛУЧАЈ НАКНАДЕ ШТЕТЕ КОЈА СЕ ПРОУЗРОКУЈЕ ПУТНИКУ НЕИСПУЊЕЊЕМ, ДЕЛИМИЧНИМ ИСПУЊЕЊЕМ ИЛИ НЕУРЕДНИМ ИСПУЊЕЊЕМ ОБАВЕЗА ОРГАНИЗАТОРА ПУТОВАЊА КОЈЕ СУ ОДРЕЂЕНЕ ОПШТИМ УСЛОВИМА И ПРОГРАМОМ ПУТОВАЊА

ПРОГРАМ ЈЕ РАЂЕН НА БАЗИ МИНИМУМ 50 ПУТНИКА

У СЛУЧАЈУ НЕДОВОЉНОГ БРОЈА ПУТНИКА РОК ЗА ОТКАЗ ПУТОВАЊА ЈЕ ПЕТ ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА ПУТОВАЊА

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ДА РЕАЛИЗУЈЕ ПРЕВОЗ УЗ КОРЕКЦИЈУ ЦЕНЕ ИЛИ У САРАДЊИ СА ДРУГОМ АГЕНЦИЈОМ

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО КОРЕКЦИЈЕ ЦЕНА У СЛУЧАЈУ ПРОМЕНА НА ДЕВИЗНОМ ТРЖИШТУ

АГЕНЦИЈА НЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЕВЕНТУАЛНЕ ДРУГАЧИЈЕ УСМЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОГРАМУ ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ЗАДРЖАВА ПРАВО ПРОМЕНЕ РЕДОСЛЕДА ПОЈЕДИНИХ САДРЖАЈА У ПРОГРАМУ

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ ТРАВЕЛЛИНО

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ СУ САСТАВНИ ДЕО ПРОГРАМА ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА ТРАВЕЛЛИНО, ЛИЦЕНЦА ОТП 86/2021, категорија А

број програма 022/2022

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ

 • Прва промена по већ закљученом уговору је могућа без надокнаде. Код сваке наредне промене већ закљученог уговора (датума поласка и повратка, имена путника, броја путника са уговора, смештајног објеката…), агенција задржава право наплате административних трошкова у износу од 1000 динара по уговору.

 • Редослед седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању. Приликом прављења редоследа седења узимају се у обзир старији путници, труднице, породице са децом (до 12 година), путници са документованим здравственим проблемима… Први ред седишта су службена седишта и ако нема потребе, не издају се путницима. Путник је дужан да прихвати седиште које му агенција додели.

 • Путник је дужан да приликом потписивања уговора достави организатору путовања све тражене податке, укључујући и број исправе са којом се прелази граница. Уколико приликом потписивања уговора није доставио тражени податак, рок за доставу је 48 сати.

 • За путнике који поседују црвени биометријски пасош Републике Србије, за улазак у ЕУ пасош треба да важи минимум 3 месеца од дана повратка са путовања, а за улазак у Републику Турску минимум 6 месеци од дана повратка са путовања.

 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују.  Препоручује се путницима да се о условима уласка у земље ЕУ (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају…) информишу на сајту Делегације ЕУ у Србији www.еуропа.рс или у амбасади или конзулату земље у коју путују и кроз које пролазе. Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију ЕУ.

 • Уколико путници изврше доплату за додатно седиште у аутобусу, немају права на рефундирање новца након путовања уколико у аутобусу остане још слободних места.

 • Дан пред полазак организатор путовања шаље обавештење са свим детаљима поласка. Уколико не добијете поруку обавезно контактирајте агенцију ради добијања тачних података око поласка на путовање.

 • Заустављање ради успутних одмора предвиђено је на сваких 3,5 до 4х вожње на успутним стајалиштима, у зависности од расположивости капацитета стајалишта и услова на путу.

 • Моле се путници да воде рачуна о својим путним исправама, новцу и стварима у току трајања аранжмана. Остављање вредних ствари у аутобусу и у хотелским собама није препоручљиво јер ни превозник ни хотел не одговарају за исте! У случају обијања аутобуса, путник може затражити надокнаду штете само за своје осигуране ствари код овлашћених осигуравајућих кућа. Организатор путовања не може одговарати нити се организатору путовања пишу приговори у случају ових непредвиђених околности.

 • Напомињемо да је путовање групно и томе је све подређено. Према томе, потребно је јасно сагледавање ситуације да су у возилу, музика и филмови који се пуштају неутрални по свом садржају. Температура у возилу не може се индивидуално за свако седиште подешавати и имајте у виду да оно што је за некога топло, за другог је хладно и сл. Дакле, за групно путовање потребно је пуно разумевање међу путницима и осећај колективизма.

 • Простор за пртљаг у аутобусу је ограничен и предвиђена количина пртљага по путнику је један кофер и један комад ручног пртљага.

 • Упозоравају се путници да због поштовања сатница предвиђених програмом путовања, не постоји могућност задржавања аутобуса на граничном прелазу ради регулисања повраћаја средстава по основу “таx фрее” па Вас молимо да то имате у виду.

 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).Организатор путовања и излета на путовању задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета предвиђених програмом као и редоследа разгледања услед објективних околности. Молимо да узмете у обзир да постоји могућност да услед државних или верских празника на одређеној дестинацији неки од локалитета или тржних центара, продавница, ресторана, музеја… не раде.

 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака, времена доласка и даљег распореда у аранжману).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.

 • Међународно путно здравствено осигурање је обавезно за поједине дестинације. Саветујемо Вас да исто поседујете за сва Ваша путовања јер у супротном сами сносите одговорност за евентуалне последице приликом контроле државе у коју путујете као и контроле у државама кроз које пролазите.

 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.

 • Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања.

 • Сва времена у програмима путовања су дата по локалном времену земље у којој се борави.

 • Смештај на групним аранжманима овог типа је у двокреветним или двокреветним собама са помоћним лежајем намењене за смештај треће особе. Собе са помоћним лежајем су мање комфорне, а трећи лежај је помоћни и може бити стандардних или мањих димензија.

 • Захтеви за конектоване собе, фамилy собе и сл узеће се у разматрање али групни аутобуски аранжмани не подразумевају овакву врсту смештаја нити избора соба и њиховог садржаја (балкон, тераса, пушачка соба, спратност, француски лежај…). Агенција организатор не може обећавати овакве услуге.

 • Организатор путовања не може да утиче на размештај по собама јер то искључиво зависи од рецепције смештајног објекта.

 • Описи смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајних објеката, организатор путовања не сноси одговорност јер то искључиво зависи од смештајних објеката. Неки од допунских садржаја смештајних објекта су доступни уз доплату. Постоји могућност одступања и промена око доступности неких садржаја, јер искључиво зависе од смештајних објеката (нпр. сеф, паркинг, мини-бар, ТВ, клима уређај, фен за косу, интернет…). Саветујемо да се и сами више информишете о истима путем интернета, на друштвеним мрежама и специјализованим порталима који пружају ту врсту помоћи путницима попут www.tripadvisor.com, www.booking.com

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 15:00х (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка најкасније до 09:00х. Сваки хотел има ресторан. Свака соба има туш / WЦ. Смештај из ове понуде регистрован је, прегледан и стандардизован од стране Националне туристичке асоцијације земље у којој се налази. Организатор путовања у случају не објављивања тачног имена хотела, обавезује се да име постави најкасније 7 дана пре поласка на пут. У случају промене хотела, организатор је дужан о томе обавестити све путнике, а замењен хотел мора у свему одговарати стандардима хотела датог у опису програма.

 • Ознака категорије хотела у програму је званично утврђена и важећа на дан закључења уговора између организатора путовања и ино партнера, те евентуалне накнадне промене које организатору путовања нису познате не могу бити релевантне.

 • Путницима који имају за циљ посете музејима и галеријама, препоручујемо да на интернету провере радно време истих и да жељене посете ускладе са слободним временом на путовању.

 • Организатор задржава право да путем Last minute понуде продаје своје аранжмана по ценама које су другачије од оних у ценовнику. Странке које су започеле плаћање или уплатиле аранжман по ценама објављеним у овом ценовнику немају право да потражују надокнаду на име евентуалне разлике у цени.

БАСТУРИСТ

Контакт

Пословница 1

Адреса : Маршала Бирјузова 2-4 (ТЦ Сpемска), Београд

Tелефон: 011/2180-377

Радно време: 08-20 радним данима ; 08-16 Суботом ; Недељом не радимо

Пословница 2

Адреса : Железничка 4, Београд

Телефон: 011/6649127 

Радно време: 07-17 радним данима ; 08-16 Суботом ; Недељом не радимо